Le WAYS vers le Kanelbullar…

Vous ne comprenez pas trop bien le titre de mon article? Lisez la suite et tout s’éclaircira!

Vous connaissez les Kanelbullar? En Suède cette brioche à la cannelle est très appréciée et il n’est pas rare que les Suédois se retrouvent pour partager un moment (Fika) autour d’un café servi avec un Kanelbullar.

Vous connaissez WAYS? Autrement dit Wish A Yummy Season. « C’est l’histoire de cinq blogueuses réunies par l’attrait des jolies choses. Ways croise les univers, mêle les parcours et les chemins, pour nous permettre de partager ensemble nos idées pour rendre la vie plus belle. »

Et c’est donc WAYS qui m’a donné envie de faire mes propres Kanelbullar. Ma touche perso…je les ai habillés en robe de fête!

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The WAYS spre Kanelbullar…Nu intelegeti prea bine titlul articolului meu? Cititi mai departe si totul se va lumina!

Stiti ce sunt les Kanelbullar? In Suedia briosa aceasta cu scortisoara este foarte apreciata  si nu e deloc rar ca suedezii sa se intalneasca pentru a imparti un moment (Fika) in jurul unei cafele si a unui Kanelbullar.

Stiti ce este WAYS? Altfel spus Wish A Yummy Season. Este povestea unor 5 fete reunite pentru atractia lucrurilor frumoase. Ways impleteste universuri diferite, amesteca parcursuri si drumuri, pentru a ne permite sa impartim impreuna ideile lor si a ne face viata un pic mai frumoasa.

Deci WAYS  mi-a deschis apetitul de a face propriile mele Kanelbullarpe care le-am imbracat in rochie de sarbatoare! Un deliciu.

Reteta pentru 12 briose micute :

325 g faina/ 60 g unt/ 2 lingurite drojdie/ 25 g zahar/1 lingurita scortisoare/ 20 g de sirop de artar (copacul). Acest sirop este o specialitate canadiana si il gasiti aici/ 140 ml lapte/ 1 ou/ un pic de sare

Pentru garnitura :

60 g unt/ 50 g zahar/ 1 lingurita scortisoare/ 2 lingurite de sirop de artar

1. Intr-un vas amestecati faina si untul pana acesta se incorporeaza complet. Adaugati sarea, zaharul, scortisoara si drojdia.

2. Bateti oul, varsati jumatate intr-un alt vas si adaugati laptele si siropul de artar. Amestecati.

3. Incorporati amestecul cu faina in cel cu oul. Amestecati bine aluatul cu mana si lasati-l la dospit o ora.

4. Intideti-l pe o masa cu faina si formati un dreptunghi de 50mm grosime….eu sincer nu am masurat am facut dupa feeling 🙂

5. Intr-un vas pregatiti garnitura amestecand untul, zaharul, scortisoara si siropul de artar. Intindeti-l pe aluat cu o pensula…sau fara:)

6. Rulati totul impreuna in sensul lungimii si taiati 12 bucati. Puneti-le la dospit inca o ora.

7. Incalziti cuptorul, badijonati briosele cu cealalta jumatate de ou de la inceput si, daca aveti, presarati graunte de zahar sau zahar colorat si lasati-le la cuptor 6 minute la 200°C sau termostat 7. Eu a trebuit sa le las un pic mai mult (cam 9 minute). Verificati coacerea.

Enjoy!

Daca aveti nevoie de mai multe explicatii contactati-ma, va ajut cu placere!

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